(Dů)vtipnější vyhrává

04.11.2011 17:05

Jednu, dvě, tři nebo čtyři knihy... nebo klidně všechny dohromady můžete vyhrát, když uhodnete jejich název a nakladatele.

Jistou nápovědou vám může být, že výběr knih něco spojuje. Ale co? Autor? Země? Nebo snad stejný nakladatel? Hádání to bude těžké, ale vy jste šikovní a jistě to zvládnete.

1. kniha: Napsala ji česká autorka, držitelka prestižní hlavní ceny Kniha roku Magnesia Litera. Takových autorek zase tolik není. Na obálce knihy je (mimo jiného) medvídek, v názvu pak ženské jméno. To přece musíte uhodnout, i kdybyste nechtěli!

2. kniha: Jako facka jasná nápověda v předchozím případě paradoxně může pomoct i v hádání druhé knihy. Její autor je sice Australan, ale původ má v zemi, o které v současnosti čtete v novinách dnes a denně. Kniha má 541 stran a je to druhá autorova kniha, která byla přeložena do češtiny. A "políček" nebo "rána pěstí", to může být docela slušná nápověda.

3. kniha: Martin Klučka žije sice v Praze, ale pochází z nejmenší zemské části Česka... Jenže to vám asi moc nepomůže, Klučka (už) nežije a hlavně, není to autor. Jméno autora a název románu musíte uhodnout, ale asi jste pochopili, že jde o česky píšícího autora – a pokud se vám honí hlavou, jestli nemá stejného nakladatele jako první autorka, tak ano, má.

4. kniha: Točíme se tu trochu kolem minulosti a nejinak je to v případě poslední novinky. Je to sice prvotina anglicky píšící autorky, zároveň ale nese označení "berlínský román". A děj se v Berlíně skutečně odehrává, nepřímo se tu setkáte dokonce i s Magdou Goebbelsovou...

Víte? Nevíte? Víc neprozradíme, snad jen, že o některých z novinek jsme už referovali na facebooku (jenže o některých ještě ne).

Svoje tipy pište přímo do diskuse pod článkem a to tak, aby bylo vysloveně jasné, o kterou knihu soutěžíte (napište její číslo). Uhodnout musíte název knihy i nakladatelství. Danou knihu vyhrává ten, kdo jako první uvede správnou odpověď. A jako vždy, v případě sporů o výhře rozhoduje admin soutěže.

Výherce zveřejníme zde, odpovídat můžete do půlnoci 6. listopadu. Výhru si můžete převzít na vybrané pobočce našeho knihkupectví.

  • Obecná pravidla soutěží: Výherce zveřejníme zde na soutěžní stránce a na vyhlášení výherců upozorníme také na facebooku – sledujte proto naše stránky. Pokud se výherce o cenu nepřihlásí, nárok na ni propadá. Pro vaši snazší identifikaci doporučujeme, podepisujte se nickem před zavináčem vaší mailové adresy (např. @janina), případně rovnou uveďte svoji mailovou adresu; nebo profilem, který používáte na fb. Prosíme o pochopení, že výhry nezasíláme poštou.
(zdf)

Diskusní téma: (Dů)vtipnější vyhrává

1., 2., a 3. kniha

Simona Plamínková | 04.11.2011

1. kniha - Petra Soukupová - Marta v roce vetřelce
2. kniha - Christos Tsiolkas - Facka
3. kniha - Petr Čichoň - Slezský román

Re: 1., 2., a 3. kniha

Simona Plamínková | 04.11.2011

Ještě dodávám, že knihu Marta v roce vetřelce vydalo nakladatelství Host, knihu Slezský román - Host a knihu Facka - Host

4.

Radka Safínová | 04.11.2011

Ida Hattemer-Higginsová - Minulost minulosti (nakl. Host)

2. kniha

Hanka | 04.11.2011

Facka
Christos Tsiolkas


hanka.n@email.cz

soutěž

Marci55 | 04.11.2011

Slezský román
Petr Čichoň

3. kniha

Blanka Tiainen | 04.11.2011

Petr Čichoň : Slezský román (nakl. host)

Kniha 1, 3 a 4

Jana Janáčková | 04.11.2011

1) Marta v roce vetřelce - HOST
3) Slezský román - HOST
4) Axolotl Roadkill - Odeon

na FB - @Janička Janáčková
email: Petjanca@seznam.cz

2.

Radka Safínová | 04.11.2011

Christos Tsiolkas -Facka (nakl. Host)

3. kniha

Hanka | 04.11.2011

Petr Čichoň Slezský román

hanka.n@email.cz

4. kniha

Hanka | 04.11.2011

Minulost minulosti
Ida Hattemer-Higginsová

Hanka.n@email.cz


Záznamy: 11 - 20 ze 22
<< 1 | 2 | 3 >>

Přidat nový příspěvek